DOMESTIC  | Hamp Green Rise, Bridgwater


The client had bought a 1930’s built semi which required modernisation and internal improvement, the house already benefitted from a rear two storey extension and lean to conservatory, however the lean-to extension was simply built and partially over the existing public sewer manhole.

We gained permission to move the public sewer & manhole, along with gaining permission for a replacement single storey extension.  Internally this provided for an open plan kitchen dining / living space, in conjunction with a ground floor cloak room and utility space under the stairs. The construction was all self built by the client, including the bespoke plywood end grain kitchen worktops which is fabulous. The location of the existing public sewer was extremely close to the existing and proposed building, following detailed on site negotiations with Wessex Water an agreement was granted , with the existing sewer & manhole being moved to all parties satisfaction with very little compromise to the designs.

On schemes like this, with Sewers especially in close proximity to the building, the early liaison with statutory undertakers like Wessex Water is essential to the success of the scheme.


Willow Cottage

Duckhole Barn

The Brow

Pin It on Pinterest